Modern Buğday (Cüce Buğday) ve Geleneksel Siyez Buğdayının Rafinasyon ve Öğütme karşılaştırması:
Modern buğday unu beyaz un ve kepekli olarak ikiye ayrılmıştır.
Bunun nedeni:Beyaz unun renginin ağartılması ve raf ömrünün arttırılması için sadece ruşeym ve kepek ayrılmasıdır. Ve bunla da kalmaz, yanında ağartıcı kimyasallarla rengi açılır, aynı zamanda da daha ince öğütülmesi sağlanır.
Bunun nedeni:Beyaz unun renginin ağartılması ve raf ömrünün arttırılması için sadece ruşeym ve kepek ayrılmasıdır. Ve bunla da kalmaz, yanında ağartıcı kimyasallarla rengi açılır, aynı zamanda da daha ince öğütülmesi sağlanır.
Piyasada satılan ya da ekmeklerde kullanılan kepekli unlar ise:
Rafine edilmiş beyaz unlara sonradan kepek katılarak elde edilmektedir. Bu şekilde rafine edilen beyaz unlar, kepekle güçlendirilmeye çalışılsa da genetik müdahale ile gerçek buğday (Siyez buğdayı) 14 kromozolu iken, bu günki modern buğday 48 kromozom sayısına ulaşmış olduğundan Aalzheimerden kansere kadar bir çok ciddi rahatsızlığa kapı açmaktadır. İçerdikleri yüksek glutenin verdiği hasarın yanı sıra beyin hücrelerinde yaptığı tahribat ileriki yaşlarda kaçınılmaz sonuçları beraberinde getirecektir.
Rafine edilmiş beyaz unlara sonradan kepek katılarak elde edilmektedir. Bu şekilde rafine edilen beyaz unlar, kepekle güçlendirilmeye çalışılsa da genetik müdahale ile gerçek buğday (Siyez buğdayı) 14 kromozolu iken, bu günki modern buğday 48 kromozom sayısına ulaşmış olduğundan Aalzheimerden kansere kadar bir çok ciddi rahatsızlığa kapı açmaktadır. İçerdikleri yüksek glutenin verdiği hasarın yanı sıra beyin hücrelerinde yaptığı tahribat ileriki yaşlarda kaçınılmaz sonuçları beraberinde getirecektir.
Dünyada 25 milyondan fazla Alzheimer hastası bulunuyor. Hastalığın görülme sıklığına ilişkin çalışmalara göre her yıl bu rakama 5 milyon kişinin eklenmesi öngörülüyor.
Durum bu iken, modern buğday ve bu buğdaydan elde edilen, un, bulgur, ve bir çok unlu mamulü hale evlerimize sokmak kendimizin ve tüm ailemizin hayatınla oynamaktan başka nedir, sorarım?
Modern tesislerde işlenen un, makinelerin hızlı çalışması sebebiyle buğdayı fazla ısıtır ve içeriğin bir kısmının yanmasına sebep olur. Ayrıca bu tip tesislerde çekilen un çok daha ince olurken, geleneksel yöntemlerle taş değirmenlerde çekilen Siyez unu daha kaba, iri tanelidir.Bu sebeple de, geleneksel Siyez tam buğday unu daha geç kana karışır.Bu da, beslenmenizde çok dengeli ve kararlı bir doyma hissini beraberinde getirir.
Geç acıkma ve kilo kontrolü için modern buğday ile mukayese edilemeyecek denli büyük faydalara sahip Siyez tam buğday unu siparişleriniz için en güvenli seçim, haftalık olarak, taş değirmende taze öğütülerek sizlere sunulan tam buğday sizyez unu olacaktır. Siyezunu
ile yapılan tüm ürün çeşitlerimiz haftalık olarak sizin için hazırlanan siyez unumuz ile endüstriyel hiç bir işlem uygulanmaksızın tamamen üretilmektedir.
Ürün taleplerinizi 02129510301 den veya www.2n14.com dan bize ulaşarak gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye'nin her noktasına siparişi
nizi takip eden hafta içinde, kargo ile ulaşım sağlanmaktadır.
nizi takip eden hafta içinde, kargo ile ulaşım sağlanmaktadır.
