10 Aralık 2015 Perşembe

Canan Karatay açıklıyor:" Siyez bulguru, unu, tarhanası ve eriştesi yiyerek sağlıklı kalmak mümkün"


BU BUĞDAY ALTIN DEĞERİNDE



"Ben siyez buğdayının kullanılması ve desteklenmesi şarttır diyorum.  Modern buğdayın sağlığa zararlı olduğunu açıklıyorum. Bunları kitaplarımda anlatıyorum.
Amerika’daki yayınlarda da en sağlıklı buğday ‘Kromozumu değiştirilmemiş olan SİYEZ BUĞDAYIDIR’, diyor. Ülkemizde çıkan bu eski buğday altın değerindedir, haberimiz bile yok!"



www.siyezbulgurusatis.com adresinden temin edebileceğiniz ürünlerle, hayatınızı daha sağlıklı devam ettirebilirsiniz.

Oysa bugün Türkiye‘de üretilen ekmekler o eski ekmekler değil. Buğdayın çoğu hibrit, un fabrikasyon, maya endüstriyel. Taş değirmen belki bir elin on parmağı bile yok! 

Dünyanın en eski buğdaylarından olan Kastamonu’nun ‘siyez’, Kars’ın ‘kavılca’ buğdayı da o kadar azaldı ki koruma altına alındı! Durum buğdayının da kullanılması ve desteklenmesi şart!


Atalarımız yıllarca buğdayı taş değirmende öğütüp ekşi maya ile yoğurduktan sonra taş fırında pişirerek tükettiler. Tabii aynı zamanda yedikleri ekmeği yakacak şekilde hareketli bir yaşam tarzları vardı.


Şu anda halen geleneksel yöntemelerle üretilen siyez bulguru, unu, siyez tarhanasını www.siyezbulgurusatis.com adresinden satın alabilirsiniz.

Bunu devamlı açıklıyorum. En son Ayşe Arman röportajında da zaten bunu belirtmiştim ben! Ortalık kalktı koptu. Bunu anlamak istemiyorlar. Bütün mesele bu!


Ayrıca ekmeklerin içinde aşırı miktarda tuz ve yumuşaklığını artırmak ya da daha çekici görünmesini sağlamak için farklı yapay katkılar da kullanılabiliyor.


Sonuçta bu kadar olumsuz etki bir araya toplanınca ekmek sizi değil vücutta sinsi sinsi gelişen dejeneratif hastalıkları beslemiş oluyor. Tabii bir de Türk halkında yaygın bir şekilde gizli maya ve glüten/gliyadin alerjisi olması, bu konuyu daha da önemli bir sağlık sorunu haline getiriyor.


İşte ben bu sebeplerle rafine edilmiş unla yapılan ekmek yerine buğdayın kendisini (salata, çorba, pilav veya keşkek olarak) tüketin, buğday ya da bulgur yiyin diyorum.


Hemen www.siyezbulgurusatis.com adresine giriş yapın ve ürünleri satın alın.

Ayrıca #hayationemsiyorumgdosuzyiyorum başlığıyla, bu sağlıklı yaşam hareketine destek olun.
 
Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay
Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder