Yapmaktan büyük keyif aldığım doğal ve çok lezzetli bir tarifle daha sizinleyim
Siyez unu ile elde tamamen katkısız ve günlük olarak hazırlanan siyez eriştelerimizle hazırladığım mükemmel tattaki tarifimi ilk fırsatta denemelisiniz Kremalı mantarlı siyez erişte tarifim :
Malzemeler
Bir paket siyez eriştesi
Bir çorba kars yayık tereyağı
Bir çorba kaşığı siyez unu
Bir paket mantar (veya julien kesilmiş uzgara edilmiş dana eti)
İki parça brokoli (isteğe bağlı)
Bir su bardağı günlük süt
Bir küçük muskat cevizi
Bir çay kaşığı köri
Bir çay kaşığı karabiber
Bir tutam fesleğen
Hazırlanışı
Kremayı hazırlamak için:
Süt, köy tereyağı ve siyez unumuzu bir tencerede topaklanmayacak şekilde krema oluşturmak üzere pişirin.Tel ile sürekli karıştırmak kremanızın topaklanmasını önleyecektir. Ocağınızın ısısını da kısık tutarak bu işlemi daha sağlıklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Piştikten sonra muskat ve köriyi de bu karışıma ekleyin.
Sonrasında bir başka tencerede mantarlarınızı hafifce renkleri dönenen kadar çevirin sularını bırakmaya başlamadan altını kapatın ve kenara alın.Izgara yaptığınız julien kesilmiş etleriniz de aaynı şekilde hazırlayıon dilerseniz mantarla veya mantar yerine kullanabilirsiniz. Brokolinizde ufak parçalar halinde bölerek karışıma eklemek üzere hazırlayın.
Diğer taraftan siyez eriştelerinizi kaynayan suyunuzun içinde pilav pişirir gibi suyunu çektirerek pişlerinizin üzerine dökün ve bir arada servis yairin. Ben 1'e 1.5ölçüsü ile pişirmeyi tercih ediyorum.
Eriştelerinizi de pişirdikten sonra kremalı karışımınızı eriştelerinizin üzerine alın ve birlikte hafifçe karıştırarak servis tabağınıza aktarın.Üzerine tane karabiber değirmeni ile biraz karabiber gezdirdikten sonra fesleğenle süsleyebilirsiniz.,
Afiyet olsun
www.2n14.com
Sadece genetiği korunmuş lezzetler
