13 Mart 2016 Pazar


SİYEZ TAM BUĞDAY UNU İLE YAPILAN 2n14.com ÜRÜNLERİ VE GLUTEN DEĞERLERİ HAKKINDA
"Ekşi maya glüteni parçalayarak glüten hassasiyeti olanların dahi kısmen daha rahat yiyebileceği hale dönüştürmektedir"
Prf. Ahmet Aydın


Bu bilgi, genetiği değiştirilmiş modern buğdaydaki zararları ortadan kaldırmamakla beraber ‪#‎ekşimayanın‬ farkını ortaya koymaktadır..

Ancak, Siyez buğdayı, genetik yapısı değişmeden 12000 yıldır aynı kaldığından Gluten oranı yok sayılabilecek derecede düşüktür. Siyez buğdayından ve tüm siyen buğdayı ile yapılan www. 2n14.com ürünlerinde bu değer yaklaşım 0,0089 birim ilkel gluten dir. Ve bu gluten modern glutenden çok farklıdır.

Gluten sadece buğday proteini olup, buğdayın maddenin doğası gereği bulunan ve sağlığa zararlı olmayacak yapıdaki haliyle bulunmaktadır. Üstelik ekşi maya ile hazırlan #‎siyezekşimayalıekmeğimiz‬ de bu glutenin dahi parçalandığını göz önüne aldığımızda ekmeğimizin ‪#‎glütenhassasiyeti‬ problemi olanlar tek gerçek sağlıklı ve lezzetli ekmek olduğu ortadadır.